28 Mayıs 2012 Pazartesi

Vikingler Belgeseli


İnsanlığın gelişimi her zaman aynı saflıkta olmamıştır , yükselme ve gerileme dönemlerinde her ırkta olmuştur  , 4. yüzyıldan itibaren klasik dünyaların etkileri azaldı , karşılıklık ve saldırılar çoğu ülkeler de 700 yıllara mal oldu. 

Vikingler , dinsiz olarak adlandırılan savaşçı bir ırk   , ama onca saldırılara rağmen hristiyanlık yine de yükselerek devam etti ve karanlık devir ingilteresi tam olarak ortaya çıktı , karanlık devirler tarihin keşfedilmesi için bir dönem , ama bugün bir çok insana göre sağlıklı değildi.

Arkeologlar gösterdi ki eski insanların hakkında artık çok şey biliyoruz , bazı insanlar değişik krallıklardan gelen yerlilerin değişik yerleşim alanları kurduğunu ispatladı.

Bu ırkın başlangıcı ve sanat kültür aşamaları ışığında bu döneme karanlık demekte bir hatadır , bu karanlık devir de vikingler ırkının devamı ve medeniyet olağanüstü olarak adlandırıldı.

M.Ö 400 yılında roma imparatorluğu bazı yerlerini korumayı bıraktı , romalılardan arınan britanya toprakları ise çeşitli kabileler tarafından işgal edildi , britanyalılar ise bazı ırklardan kendilerini koruması için yardım istedi. 

Yardıma gelenler ise alman kabileleri idi , bunların arasında saksonlar da bölgeye çağrılmıştı , bu çağrı ise bir toplumun kaderini değiştirecekti , 455 yılında ise kendi ırklarını kurmak isteyen vikingler britanyalılardan ayrıldı.

Zafere ulaşacak olan britanyalı ise tüm dünyanın da yakında bildiği kral arthur ve yuvarlak masa şovalyeleri idi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder