29 Mayıs 2012 Salı

Avcıların Savaş Alanı Belgeseli İzle


İşte tam  da burası av ile avcının savaş alanı.

Hayvanların yaradılışındaki ihtişam hepimizi şaşırtır , bu hayvanlar kendilerine verilen role uygun olarak yaratılmışlardır  , onlar yırtıcı avcılardır ve pek çok türü yakalamak üzere dizayn edilmiştir.

Başka hayvanlarla beslenenler sadece memeliler değil , kuşların bir çoğu da leşler ve balıklarla yaşar.

Avcılar da genel de hiyerarşi düzenler vardır , bazı avcılar enerjilerini düzgün harcamak isterken , bazıları da günler boyucunca gezerek kendilerini leş veya et parçası ararlar.

Bir antilop yakalanacağı zaman sadece boğazından yakalamak yetmez , onu yere de yatırmak gerekir , mesela çitalar için bir antilop yakalamak hiç de kolay değildir , tek başına yeterli gücü yoktur ,ama sürü halinde saldırırsa başarı gelir. 

Bir çita antilop yakalamak için terinin son damlasına kadar güç harcamalı , bir çita avın tadına varmadan önce etrafında yırtıcı var mı bakmak zorunda. Bu sayede karnını rahatlıkla doyurur , böyle büyük bir av ikisi içinde günlerce yetecek ama avlarını zaten bitiremeyecekler , çünkü sırtlanlar ve vahşi köpekler birazdan gelecek ve çita böyle bir karşılaşma da avını bırakıp kaçacak , ama şimdi ortalık sakin görünüyor.

Aslanlar için hiç bir av zor değildir , özellikle de bir zürafa sürüsü , eğer çok aç kalmadıkça zürafa gibi büyük avları tercih etmezler , aslanların taktikleri hep aynı mesafeyi daralt saklan ve toplu halde saldır...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder