21 Mayıs 2012 Pazartesi

Atlantis Nerede ve Yok Oldu mu ?

Efsaneye göre mükemmellik arzusu duyan insanlar Atlantis de yaşarlardı , peki ama Atlantis nerede ?

İnsanlar bugün bile hala Atlantis' e ve Atlantis' a ait gizemleri arıyorlar. Atlantis kalıntıları hala denizin dibinde mi ? Atlantis de yaşayanlar zamanların ötesinde bir teknoloji ile dünyayı değiştirdiler mi ?

Bilim kayı kıt Atlantis hakkında bilgiler arasa da günümüz de hala Atlantis hakkında bilgi bulunamadı.

Efsaneye göre Atlantis' in çevresi denizlerle kaplıydı , burası ise Poseidon tanrısı tarafından yaratılmıştı.

Peki Atlantis nerede ve nasıl yok oldu ?


Otto Muck’un birkaç Rus otoritesince de desteklenen kuramı, dev bir asteroidin Dünya’ya çarpıp eksenini etkilediği kuramı.

De Bu çukurlar parçalanmış kıyı bölgesinin merkezinde, batışından önce Gulfstream’e engel olan Platon’un Atlantisi olarak tanımladığımız denizaltı kara kütlesinin güney sırtı yakınlarındadır.

Derinliği 9000 mili bulan Porto Rico hendeği, merkez felaket alanının güney kesimini çevrelemektedir. Bu bölgede okyanus yatağının incelenmesi, zincire yeni halkalar eklememizi sağlayacaktır.’

Belli başlı kurumlarca kabul edilen yazılı tarih döneminde bu tür bir kayda rastlanmadığına göre, Dünya’nın böyle çarpmaya uğraması olasılığı nedir? 1937 Ekiminde bir planetoid dünyaya yalnızca 5,5 saat mesafeden geçti. 1989 başlarında çapı 1 mil olan bir asteroid dünyanın 500 bin mil(805 bin km.) kadar uzağından geçti. Bu doğal asteroid çarpsaydı ne olurdu? Cevap son derece basit: Devasa dalgalar oluşacak, dünyanın ekseni olasılıkla değişmeye uğrayacak, bu da küre ölçeğinde büyük iklim değişikliklerine yol açacak, dünya ölçeğinde kıtlık başgösterecek ve milyonlarca insan ölecekti.

Yeryüzü dışından gelen nesnenin asteroid değil de bir kuyruklu yıldız olduğu iddiası da pek çok destekçi bulmuştu. Gerek Eskimolar, gerekse Çinlilerde dünyanın Tufan’dan önce nasıl şiddetle yana yattığına dair efsaneler bulunuyor. Eğer dünyanın kabuğu gerçekten hareket edebilir özelikte ise, büyük bir çarpışma, gezegenin Güneş ve Ay’a ilişkin olarak farklı bir açıya oturmadan önce ekseni üzerinde kaymasına yol açabilir. Bu da kısa sürede yaşanacak büyük iklim değişiklikleri demektir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder