17 Nisan 2012 Salı

Pitonlar ve Timsahlar


Pitonlar ve timsahlar ikisi de aynı bölge de yaşıyor ve avlanıyorlar ve sık sık da karşı karşı geliyorlar. 

Pitonlar gececi avcılar , avlarını önce sıkarak boğuyorlar ,  genel de pusu kurarak da avlanıyorlar , timsahlarla en büyük farkları bir tanesi sürüler halinde avlanırken diğeri tek başına yaşıyor ve avlanıyor. 

Bu iki sürüngenin bitmek bilmeyen savaşları oluyor , bu savaşlar da genel de daha büyük olan taraf  başarılı oluyor , suda yaşanırsa eğer timsahlar biraz daha avantajlı oluyor , eğer timsahlar sayı olarak fazla olursa pitonun şansı hiç yok , böyle bir kalabalık da ancak pitonlar suya girdiğinde olabiliyor.

Piton ve timsah kavgaların da eğer ikisi de yetişkin ve büyükse kavgalar inanılmaz oluyor , eğer piton timsahı tam da ağız kısmından yakalarsa yutabiliyor , tabi eğer timsah içerde tırnaklarını kullanarak yılanın derisini yırtmazsa , eğer arka kısmından yutarsa o zaman problem olabiliyor , timsahın ağız kısmı dışarıda kalıyor ve pitonu ısırarak parçalayabiliyor , iki tarafında dezavantajları var. 

Pitonların da timsahların da karın bölgeleri çok yumuşak , özellikle timsahlar pitonun güçlü kaslarından kurtulup ısırma fırsatı bulursa pitona ağır hasarlar verebiliyor...

Amazonlar da aynı bölge de yaşamak zorunda kalan bu iki tür de birbirlerinin yavrularını ve özellikler de yumurtalarını yakalarsa asla affetmiyor...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder