4 Nisan 2012 Çarşamba

Anakonda Belgeseli

Anakondalar , bu gün ki konumuzun başlığı. Hemen hemen herkes kısa da olsa anakondalar hakkında bilgi sahibi , peki anakonda yılanlarını diğerlerinden ayıran başlıca özellikler ne ?

Satır başlıkları şeklinde söylemek gerekirse , anakonda Dünya' nın en büyük ikinci yılanı , birinci yılanları da pitonlar , aynı zaman da zehirsiz. Amazon ormanlarında nemli alanlar da yaşıyor , sadece çiftleşme dönemlerinde yanında eşi var , onun dışında tek başına avlanır ve yaşar..

En büyük özelliği avını ısırdıktan sonra yutması ve tekrar çıkararak asitlerle yumuşamış avı tekrar yutması , çok büyük avlarda bu tip beslenmeyi tercih ediyorlar , hemen hemen tüm yılan türleri , kuşlar , timsah yavruları ve diğer genç memelilere saldırabiliyorlar... Kasları oldukça kuvvetli ve bir insanı bile dakikalar içinde sıkarak öldürebilecek kadar da kuvvetli.

Anakonda türleri arasında en korkulanı , aynı zaman da en büyüğü ve saldırganı olan yeşil anakonda... Bu tür diğer hem cinslerine göre biraz daha kalın ve büyük , aynı zaman da insanlara saldıran tek anakonda türü...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder