3 Nisan 2012 Salı

Leopar Belgeseli

Öncelikler herkese merhaba  , bugün hayvanlar alemin de leopar adlı kedinin dünyası hakkında bilgiler vereceğim , leoparların bir lakapları vardır , onlara sinsi avcılar da denir. Bu lakabı hak etmek için ne yapmışlardır , kısaca özetlemek istersek leoparlar öncelikle çekim yapılması en zor kedidir , gündüzleri bir ağacın en tepesine yerleşerek rahatlıkla dinlenir ve gece olmasını bekler , gece olduğunda ise sessizce ağaçlara ve yada çalılıklara pusulanarak avını takibe başlar.

Görevi bellidir avını sessizce öldürmek ve hemen ağaca çıkarmak , doğuştan gelen tırmanma özelliği sayesinde avını hemen yakalayıp ağaca çıkarması gerekir , bu belki de öğreneceği ilk ders olmalıdır , diğer kedilere göre dezavantajları da avantajları da bulunur , en büyük dezavantajı tek başına avlanmasıdır , bu yüzden yaralanma riskini asla alamaz , bu riski almaması da hiç bir kavgaya karışmaması anlamına gelir.

Leoparlar , bizon , fil gibi tehlikeli avlara yönelmez , daha çok ceylan , impala gibi otçul ve daha sakin avları tercih eder , bir sırtlan ile bile karşılaşsa geri çekilir  , leoparlar bazı avları ağaca çıkartamaz bu gibi durumlarda bir diğer avcıyla karşılaşana kadar hızla avını yer.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder